Podróż kulinarna do stacji Smaku .
Komentarze: 0
W dniu 6 grudnia 2018 r. byłam z grupą ze szkolstauenia w reracji Stacji Smaku w Udorpiu k. Bytowa. Restauracja ta serwuje dania kuchni staropolskiej. W swoim menu można też znależć dania regionalne- kaszubskie.
Miałam okazję posmakować danie- pyzy faszerowane gęsiną na szpinaku z prawdziwkami.
Wróciływspomienia z lat dzieciństwa.Danie obłędnie pyszne.Dodadkiem do potrawy był uprażony jarmuż oraz marchewka.
Połączenie wszyskich smaków w terj potrawie było dla mojego podniebienia rarytasem.
Potrawa ta zostala zgłoszona do ogólnopolskiego konkursu Slow Food x edycji"Gęsina na św. Marcina'
Potrawy z 9.1gęsinyw tej restauracji serwowane są od 9.11 do2
Szef kuchni Pan Mariusz Sulikowski, opowiedział Nam o potrawach gęsiny oraz o sdwojej pracy w restauracji.
Mieliśmy też okazję skosztować pysznego deseru-LODY FANTAZJA z sosem truskawkowym,bitą śmietaną otartymi płatkami czekolady, które polecił nam szef kuchni.
Na sam koniec zrobiliśmy sobie wspólne zdjęcie wraz z szefem kuchni.
Dodaj komentarz